Кредит за автомобил

Как можете да кандидатствате за кредит за автомобил





Доста хора не могат да си позволят кола и са принудени да кандидатстват за заем за нейното закупуване. Всеки човек има нужда от автомобил и това се е превърнало в необходимост. И все пак такава инвестиция няма как да ви донесе печалба в дългосрочен аспект, имайте го предвид. Кредит за автомобил има няколко вида. Навсякъде и ще ви предложат различни условия за кредит, ако искате да си купите кола.
С този вид кредит можеш да имаш достъп до по-големи суми без да се притесняваш за условията, на които трябва да отговаряш, за да ти бъде отпуснат кредит.





От вас зависи да изберете най-добрата оферта. Такива кредити се отпускат в различни валути. Много е важно дали парите Ви трябват за нова кола или за кола втора употреба. Трябва да знаете, че във всеки кредит е включена застраховка. Когато искате пари от банката – отивате на място попълвате документи и избирате срока за погасяване.

Една от банките с изгодни условия е БНП „Париба“. Тази банка може да Ви отпусне до 60000 лв. за срок от 36 месеца. За да кандидатствате представите на банката лична карта, шофьорска книжка и предварително вземете от вашия работодател справка ще получавате месечни доходи.

Не бързайте да подписвате каквито и да било договори за кредит за автомобил преди да сте разглеждали повече оферти. При някои кредити е възможно лихвата да расте по време на кредита. Това ще направи изплащането по-трудно за Вас и ще се оскъпи излишно.

Autocredit.bg е друга финансова институция, която може да ви отпусне изгоден заем за автомобил. Ако искате кола която струва 8000 лв., но институцията ви отпуска само шест, то ще се наложи вие да доплатите разликата. Взета сума можете да върнете за 12 месечен срок. Този тип кредити са наречени кредит със самоучастие.

Не забравяйте, че когато вземете автомобил на изплащане, той няма да бъде напълно ваша собственост, докато не го изплатите. По време на кредита автомобилът ще се води собственост на банката или на фирмата за кредит. Вие отговаряте за техническите параметри на автомобила и дали той е в изправност.