Пари срещу недвижим имот/жилище

Kредит срещу залог на недвижим имот





Имате недвижимо имущество, но ви трябват пари? Това което можете да направите е да заложите вашето недвижимо имущество за да вземете кредит. Или да заложите част от него и в замяна да получите сумата на която е оценена тази част. Това са така наречените ипотечни кредити и те са на пазара от дълги години, много хора, които отговарят на изискванията, са се възползвали от тях. Така че кредит срещу имущество е нещо нормално.

ОБЕДИНЯВАНЕ НА КРЕДИТИ ЗА СУМА ДО 300 000 лв. срещу обезпечение на недвижим имот!

Кредитния пазар в днешно време е изключително разнообразен, за разлика от периода преди десетилетие, когато имаше Световна финансова криза. В наши дни може да се вземе ипотечен кредит от банки и от компании за кредити. Всичките мога да ви дадат пари, ако заложите някакъв недвижим имот. Обаче ще трябва да докажете, че притежавате имота с необходимата документация.

Ако притежавате идеална част от някакъв апартамент например, също е възможно, не е задължително да сте собственик на цялото застроено помещение. Възможно е да имате някаква земя на която искате да строите или пък да притежавате цяла сграда пълна с офиси, търговски площи или гаражи. Проучете пазара преди да предприемете стъпката да залагате каквото и да било недвижимо имущество. Когато намерите най-добрия ипотечен кредит чак тогава действайте.




Ипотечните кредити сами по себе си представляват пари срещу залог на  недвижимо имущество. Тяхната реализация в повечето случаи е по-успешна от един потребителски кредит например. Лихвите по ипотечните кредити са по-ниски, защото вие обезпечавате кредита с недвижим имот. Освен това имате по-голям срок за парите, както и за по-големи кредити.

Така че прибягвайте до ипотечните кредити само, ако наистина се нуждаете от големи суми пари и имате изгодни условия по кредита, само тогава си струва да се реализира един ипотечен кредит.

Държава все повече се опитва да регулира ипотечните кредити. Тя опитва да постави гаранции като измисля нови закони за тази цел. Оценителите които оценяват имотите към банките, вече са независими от тях. Освен това задължение на банките е да уведомят потребителите при промяна на лихвените проценти. Ако не сте открили точната банка винаги можете да се обърнете към компания за кредити и ако условията ви устройват, да вземете ипотечен кредит от там.