Ипотечен кредит без трудов договор

Изисквания при жилищен кредит без трудов договор или как да вземем ипотечен кредит без доказване на доходи

Може би всички сме виждали реклами по телевизията за отпускане на ипотечен кредит, без обаче да трябва да работите и да представите трудов договор. Рекламите са направени, за да накарат потребителите да се възползват от услугата и често пъти те са подлъгващи и примамващи. Често пъти информацията бива изопачавана за да ни заблуди. В интерес на истината имат кредити, които се отпускат без човека да трябва да доказва месечни доходи и да представят трудов договор. Такива кредити са ипотечните. Не трябва да доказвате доходи, но ще се наложи да заложите жилището си. Това автоматично може да направи вашият дом собственост на банката, ако имате затруднения с изплащане на кредита. Хубавото в случая е че всеки може да вземе кредит, независимо дали има добра или лоша кредитна история.

 

ВЗЕМИ КРЕДИТ ОТ 10 000 до 200 000 ЛВ.

На какви изисквания трябва да отговаряте за такъв кредит?

Най-важното нещо разполагате с имот, който да бъде интересен за банката и тя да го оцени по възможно най-добрия начин. Независимо дали залагате вашият офис, къща, вила, магазин или апартамент, имота ще бъде предварително оценен от експерт на банката. И най-добре ще бъде ако той се намира в градска среда, а не в село. Имота трябва да бъде в много добро състояние. Банката има пълното право да направи оценката, която прецени за имота. По-голям имотите които се намират в централна градска част.




От качеството на имота също така зависи и лихвения процент. Той ще бъде по-нисък, ако имота бъде по квалитетен. Не бързайте да се радвате – вие ставате заложник на банката и ще имате отношения дълги години с нея.

Всяка банка има различни кредитни услуги, затова се запознайте с условията преди да пристъпите към кредит. Опитайте се да се информирате максимално много и да разберете колкото се може повече оферти. Най-добрият начин да вземете изгоден кредит е да бъдете добре информирани.