Кредит срещу залог на автомобил

 

Авто кредит и заем срещу обезпечение  на автомобил

Обратен лизинг
Да имаш автомобил в днешно време означава да си свободен и да разполагаш с времето си. Не се съобразяваш с никого, решаваш, качваш се и отиваш където искаш, по което и време на денонощието да е. Не си зависим от разписания на транспорт и шофьори. Всеки, който е опитвал и единия и другия начин на превоз, знае за какво става дума.

С този вид кредит можеш да имаш достъп до по-големи суми без да се притесняваш за условията, на които трябва да отговаряш, за да ти бъде отпуснат кредит.

 





В края на краищата, накрая всички достигат до извода, че се нуждаят от кола, точно толкова, колкото и от жилище. Тук идва деликатния момент, за разходът, който тя изисква. На първо време да я закупиш, а тук не става дума за малко пари, и на второ място да я поддържаш, да ѝ плащаш данъците и горивото. От къде да намеря толкова пари, питат повечето.
Истината е, че има решение, дори и да не можете да платите всичко в кеш и то се нарича – кредит. Вариантите за закупуване на автомобил с кредит са два – единият е известен като автокредит, а другият като заем срещу автомобил.

Много хора ги бъркат или смятат, че са едно и също, а това далеч не е така. Тук ще обърнем внимание на разликата, в полза на това да бъдете по-информирани, в случай, че решите да използвате тази услуга.

Авто кредитът е заем предназначен за закупуване на автомобил. Сумата, която банката или небанковата институция отпуска за такава услуга е от 1000 до 150 000лв и нагоре. С тези пари, ако пожелаете може да си вземете чисто нов автомобил или втора ръка. В някои договори съществува уловка, в която самият автомобил е гаранция по заема. Това означава, че документите, които попълвате са минимални и не трябва да с притеснявате дори да имате лошо ЦКР. Банката/фирмата вече има своята сигурност и при некоректно отношение от ваша страна, тя може да вземе автомобила ви.

Заем срещу автомобил е заем, който има права върху автомобила. Банката ви отпуска непълната сума от цената му, а само 90% от нея. Иска от вас да застраховате колата си, за да бъде гаранцията ѝ още по-висока. По този начин, каквото и да се случи, повреди или развали автомобила, застрахователната компания, покрива парите и банката във всички случаи ще си възвърне своето.

 





ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

  • Кредит с обезпечение автомобил
  • Правилен темин ли е „ипотека на кола“
  • Фирми за залог на автомобили София
  • Договор за заем срещу залог
  • Компании за залог на автомобил гр.Пловдив
  • Залог на автомобил в заложна къща
  • Договор за залог на автомобил

 

Кредит срещу залог на автомобил
Кредит срещу залог на автомобил