Разсрочване на кредит

 

Разсрочване на заем от кредитна компания

 

Повечето небанкови кредитни институции, които предлагат тази услуга, знаят че хората може да попаднат в непланирана ситуация и може да се наложи плащанията им да се забавят.

Тъй като за бързи заеми се прилага относително висок лихвен процент, това често се превръща в причина за системно удължаване на срока. Когато основната сума на заема и сумата на лихвите не могат да се изплащат в договорения срок, фирмите предлагат ново разумно решение. Те удължават срока на погасяване и намаляват вноската. Същевременно, общите разходи по заема се увеличават при разсрочване на кредита, макар и в минимална степен.






 

 

Отсрочване на кредити

Животът е всичко онова, което ни се случва, без да сме го планирали и фирмите за бързи кредити знаят това. Ето защо, когато един клиент не може да си плати вноската на време, служителите на фирмите му предлагат разсрочване. Това означава, че вместо да плати наведнъж 300 лева например, той ще плаща за три месеца по 100 лева. Когато му се предлага отсрочването на изплащането на задължението той бива информиран, че за тази процедура, ще му бъде наложена такса от 30 лева например. Така той може сам да прецени дали желае или не. Това се прави ясно и клиентът е напълно наясно какво следва от тук нататък. Той знае на кои дати колко трябва да плати и колко пари ще бъде оскъпяването за промяната на крайната дата на плащането.

 

Кои са най-честите „митове“?

Действията на небанковите дружества с ненадеждни кредитополучатели целят да ги запазят като клиенти. Много хора вярват на митове и легенди и свързват дейността на фирмите с методи за сплашване и натиск, но това не е така. Голяма част от населението допускат кредиторите да използват мерки като:

  • Постоянни обаждания и sms-и от агресивен характер.
  • Натиск върху роднини и колеги.
  • Редовно изпращане на имейли и писма по пощата.

Това обаче не е така, защото фирмите се опитват да заемат по-голям пазарен дял и пазят репутацията си. Те се опитват да поддържат добри отношения със закъснелите кредитополучатели, за да могат да ги задържат като свои клиенти в бъдеще.




Ако ситуацията не се промени в рамките на 3-6 месеца, тогава неизгодният заем се прехвърля на колекторите. В зависимост от колекторската компания действията могат да бъдат различни.

Експертите съветват да теглите пари на назаем разумно. Ние направихме за вас обобщен списък на всички кредитни решения на пазара, така че да можете да вземате назаем от едни от най-добрите кредитори и то по най-безопасния начин. Кандидатствайте с бутона заяви директно от нашата платформа.