Рефинасиране на онлайн кредити

Рефинансирането на вашето финансово задължение е напълно възможно. То горещо се препоръчвав случаите, когато имате няколко различни кредитни задължения или пък ще получите по-изгодни условияследрефинансирането.


Рефинасиране на онлайн кредити до 5000 лв.


Рефинасиране на онлайн кредити от 10 000 до 100 000 лв.

Но е много важно да го обмислите добре и да си направите точни сметки, защото понякога рефинансирането не е добра идея и прави връщането на заема ви по-тежко и трудно. Проверете много внимателно какви са лихвите, онези такси, които са наказателни както и какви са допълнителните вноски, ако са на лице такива.

Другото много важно нещо е, като кандидатствате за рефинансиране на кредит да разберете дали няма изискване за обезпечение, поръчителство или да се наложи да преведете работна заплата. Ако решите да потърсите услугите на банка, бъдете наясно, че обикновено  там искат такса за разглеждането на кандидатурата за кредит, такса за обслужване на сметката за разплащане, както и още няколко такси.

В такива случаи, ще трябвада предоставите и редица документи когато кандидатствате, защото те са едно от изискванията на повечето банки за да може да бъдете одобрен. Поради тази причина времето за решение на банката дали да ви опусне кредит, или не е по-дълго в сравнение с решението на частни кредитни фирми, които не са банкови учреждения.

Каква полза ще имате вие от рефинансирането на кредита си?

  • По-малък процент лихва и намаляването на броя на вноските за погасяване. По този начин те стават доста по-ниски след като рефинансирате.
  • Срока за изплащане задължението става по-кратък, ако прецените, че е редно да запазите броя на погасените вноски
  • Таксите за обслужване са по-изгодни и др.

В зависимост от размерана кредита за рефинансиране има различни условия, които са важни за вас и трябва да ги спазите. Едно от тях разбира се, е да нямате лош кредитен статут и просрочени задължения към банкови или частни учреждения.

Уверете се, че рефинансирането наистина е добро решение за вас за да не плащате излишни пари. Винаги проверявайте офертите за вашия кредит що се отнася до лихви и такси за да избегнете недоразумения.