Ипотечен кредит за покупка на апартамент

От къде да вземем изгоден ипотечен кредит за покупка на апартамент





Целта на един ипотечен кредит почти винаги е покупка на ново жилище. За да вземете кредита обаче, вие трябва да направите ипотека. Тоест да гарантирате за заема с някакъв недвижим имот. Имайте предвид, че много важно за лихвата е какъв ще бъде този имот. Като цяло банките приемат почти всякакви недвижими имоти като залог. Но в колкото по-добро състояние е имота, толкова по-изгоден ще бъде кредита. Ако притежавате къща, работно ателие, гараж, апартамент или някакъв друг недвижим имот, винаги можете да го ипотекирате.

СРАВНИ ИПОТЕЧНИ КРЕДИТ ТУК >





В зависимост от вашите цели банката ще прецени как точно да обезпечи кредита. Много вероятно е като обезпечение да послужи новият имот, който искате да придобиете. Трябва да знаете обаче, че не можете да разчитате на голяма сума пари, ако имота ви е в лошо състояние. Също така ако искате по-голям кредит, банката може да не се задоволи с един имот, а с няколко.

Има няколко фактора, които определят размера на кредита и това за какъв срок ще го върнете.

От първостепенна важност е как ще бъде оценен вашия недвижим имот и на какви процентни нива ще се спре банката. Всяка банка има обучени оценители, които на място оценяват имотите. Другият важен фактор са вашите доходи. Много банки ще ви дадат кредит и без да имате сигурни доходи, но лихвите тогава ще бъдат по-високи. Имайте предвид, че някои банки имат граница, която не могат да прескочат, когато отпускат кредит.




Ипотечните кредити, както и повечето кредит,и се погасяват всеки месец на равни суми. Ако в даден момент имате достатъчно пари и желаете да погасите вашия кредит преди да изтече договора, най-вероятно ще имате някаква наказателна такса. За да усвоите един ипотечен кредит е необходимо да имате банкова сметка и по възможност тя да бъде в банката, от която взимате кредита.

В днешно време почти всички банки имат интернет платформи и оттам лесно можете да заявите кредита. Така спестявате време да обикаляте и да търсите най-изгодната оферта.

 

 

Кандидатстване и рефинансиране на кредит