Бързи кредити без обезпечение

Вижте нашие предложения за бързи кредити без обезпечение

 




Небанковите финансови институции са, както се казва в тях, някъде по средата между банка и обикновена фирма. Те предлагат онлайн кредити на онези, които се нуждаят от малки суми, без да се съобразяват с банковото законодателство и без необходимост от много документи и обезпечения в замяна на опусканите от тях суми. Тяхната дейност е напълно законна, те са разрешени и редовно проверявани от държавните органи, които средят дейността им. Разликата между тях и обикновените банки е в по-малкия портфейл от услуги, който им позволява да работят  по-ефективно от класическите банки, но с по-малки суми. Заем от такава институция определено е по-лесен и по-гъвкав, отколкото от банка.




Една от услугите, предлагани от небанковите дружества, са заеми без обезпечение. Те се състоят от всякакъв вид кредит, който не е гарантиран от актив, а само чрез доверието, с което клиента, поискал кредит, се ползва. В други страни по света, като например Съединените американски щати, тези видове необезпечени кредити се предлагат дори от банките само на физически или юридически лица, които имат висок кредитен рейтинг.

 

Има много видове малки заеми в това голямо семейство необезпечени кредити. Вероятно най-известните са кредити за студенти и кредитни карти, въз основа на които няма материална гаранция, която клиентът може да загуби, ако не плати сумата на кредита. Ако заинтересованото лице не може да плати заетите пари, банката може да използва няколко метода за възстановяване на парите си: за кредитни карти, заетите пари ще бъдат взети от заплатата, която се плаща месечно на сметката на собственика на кредита. Ако става въпрос за кредит за студент. банката разчита на бъдещата му кариера. В другите случаи представителите на банките могат дори да се обърнат към съда за възстановяване на загубите си.