Кредити от частни лица

Кредити от частни лица и лихвари – внимавайте за измамници

 

Често може да срещнете обяви от рода „Давам пари на лихва без залог“,  „Давам лични заеми“,  „Помагам за кредити’ и т.н.!

Всички ние се нуждаем от пари, за да живеем. Едни от нас – с повече, други с по-малко. Независимо дали живеем самостоятелно, с партньор до себе си или издържаме семейство, парите са нещото, без което нормалното съществуване няма как да го бъде. Заплатите в България по малките градове не са  много големи и  често хората остават без пари. Често пъти сме принудени да прибегнем до кредит от фирма за кредити или от банкови институции. Но винаги трябва да премислим добре ситуацията преди да прибегнем до това. Сега ще се опитаме да Ви обясним Защо трябва да бъдете внимателни.


 

Вижте писък само от доверени кредитни компании


 

Винаги внимавайте за измамници. Не трябва да се доверявате на съмнителни лица или търговци. Те могат да ви подмамят с ниски лихви и с големи изгодни кредити. Когато изпаднат в нужда от пари, хората са склонни да прибегнат до какви ли не мерки. Може да ни трябват пари за лечение или за ремонт за колата. Много пъти заплатата се оказва недостатъчна и прибягваме до заеми. Така наречените лихвари могат да се опитат да ни  привлекат за нереални оферти. Не се доверявайте на хора които нямат лиценз.




Другия вариант са заложните къщи, където можете да оставите нещо в замяна на пари. Там също бъдете много внимателни защото могат да ви измамят.

Най-голямо доверие може да имате на банките. Там всичко е лицензирано и е регулирано. Ако искате кредит изчаквате за да бъдете одобрени и след това сключвате договор. Ако се нуждаете от голяма сума пари то банката ще вземе решение  до каква сума да ви бъде отпусната. Вие ще изберете за какъв срок може да върнете парите. Много често банките отпускат кредити дори ако нямате доходи или поръчители. Всичко е ясно написано в договора и съвсем прозрачно за потребителя. Трябва да изчетете всичко написано в договора преди да го подпишете. Всеки трябва сам за себе си да прецени  от колко пари се нуждае и да предприеме стъпката за теглене на кредит.