Стратегия за новата година: Как да оптимизирате месечния си бюджет

Kredit refinansirai

 

В края на годината е време за равносметка, а и за набелязване на мерки, с които да улесним максимално ежедневието си

Обикновено средствата, с които разполагаме през месеца, не са неограничени и се движат в някакви рамки. Това предполага разумен подход и периодично оптимизиране на разходите. Да, предпразнично не Ви е по вкуса да слушате за пестене и несъмнено сега може да бъдете по-щедри с подаръците към близките си, но категорично е време за равносметка и набелязване на мерки.

Както всяка нова година, и тази ще поемем голямо обещание пред себе си, а ако положим усилия за внедряване на перспективна стратегия, през дните на почивка ще можем да си позволим пътешествия или други удоволствия за себе си и семейството.

Откъде да започнем? Ето няколко полезни съвета, които ще Ви насочат за конкретни действия:

Анализ на паричните потоци

Ако сте закъснели с таблицата за приходите и обичайните разходи, направете го сега, по-добре късно, отколкото никога. Веднага ще забележите кое е основното перо, което източва бюджета Ви.

Ревизирайте и задълженията си, за да се възползвате от възможността за рефинансиране на потребителски кредит при далеч по-изгодни условия. Най-добрият вариант може да изберете само с една заявка при подаване на заявка онлайн.

Непредвидени ситуации

За да се справите с всяко финансово предизвикателство, трябва да предвидите и онези ситуации, които могат да Ви сполетят внезапно. Те също се налага да присъстват под някаква форма в бюджета Ви.

Направете списък с подобни разходи, които възникват рядко през годината, но все пак изискват вложение. Точната оценка ще е трудна, но може да си поставите някакъв процент, който да определи евентуалните им стойности. При всички случаи ще бъдете доста по-подготвени, отколкото ако подценявате тяхната роля.

Седмичен план

Той касае традиционните Ви разходи през седмицата, свързани с гориво, храна и останалите покупки за дома. Ако следвате своя предварително заложена схема, гарантирано няма да се увлечете прекалено при първите изкушения в магазина.

Промоциите са непрекъснато около нас, но Вие имате ясно определена цел. Със сигурност може да им устоите, пазарувайки пълноценно и осъзнато.       

Лятната ваканция

Топлите месеци са другият период от годината, когато искаме да не пресмятаме всяка стотинка. Планирайте го отсега! Това е начинът да посетите далечна страна, за която отдавна мечтаете. Ако сте си създали фонд за лятната ваканция, ще разполагате с достатъчно средства, когато настъпи моментът, а и ще сте доволни от наличните си спестявания. Това със сигурност Ви дава повече спокойствие и максимално приятно изживяване, без никакъв стрес и притеснения за бюджета Ви.

Имате опция бързо да проверите финансовото си състояние, като проучите кредитната си оценка на Crediport.bg – напълно безплатна услуга с неподозирани ползи.